Skip to content

Maak kennis met
Sigrid Oxenvad

Ik ben Sigrid.
Chiropractie is mijn passie, al ruim 25 jaar.

Het is een vak met uitdagingen; iedere dag opnieuw kijk ik met de bezoekers aan Excellence naar wat er aan de hand is, waarom ze bij mij zijn, welke klacht om een oplossing vraagt die het beste bij hen past. Niet één dag, niet één moment, niet één bezoeker is hetzelfde, dat maakt chiropractie zo interessant en veelzijdig.

Sigrid Oxenvad circle

Sigrid Oxenvad

Toen ik begon was dat als ‘gewone’ chiropractor; ik hield me vooral bezig met het verhelpen van lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekklachten en hoofdpijn bij volwassenen. Niet veel later kwam daarbij de behandeling van (groei)pijn, scoliose en sportblessures bij kinderen en tieners. Om daarna gevolgd te worden door het behandelen van zwangere vrouwen en (huil)baby’s of baby’s met een voorkeurshouding. Daarbij help ik indirect ook de ouders; als moeder weet ik als geen ander wat de impact op hen is als hun baby zich niet goed voelt.

 

Naarmate ik meer mensen behandelde en mijn ervaring toenam, vernam ik steeds vaker dat ze met de behandelingen ook andere positieve bijkomstigheden bemerkten: een prikkelbare darm die geen problemen meer gaf, dat ze letterlijk en figuurlijk veel beter in hun vel zaten, of minder last hadden van een depressie, beter konden zien of horen en kinderen die het beter deden op school qua concentratie en leerprestaties.

 

Het was zó mooi dat dit het resultaat was. Kon ik dit maar bij meer mensen bereiken!

Een nieuwe uitdaging was geboren: hoe kon ik zoveel en zo goed mogelijk resultaat behalen bij iedereen zónder af te wijken van het vak dat ik met zoveel liefde en passie uitoefende?

 

Na veel na- en bijscholing, aanvullende studies en leermomenten heb ik me – naast een verdere verdieping in de chiropractie – toegelegd op het helpen van kinderen en volwassenen met ontwikkelingsstoornissen, gedrags- en sociaalemotionele problematiek en leerproblemen. Een geweldige aanvulling op de klassieke chiropractie, het fundament onder mijn vakmanschap.

 

Alles wat ik doe heeft een wetenschappelijke onderbouwing en heeft inmiddels een basis van vele jaren praktijkervaring. De resultaten die ik zie zijn prachtig!

Uiteraard kan ik niet iedereen helpen, maar ik weet wel hoe iemand geholpen kan worden. Als ik constateer dat naast mijn behandelingen aanvullende hulp wellicht nodig is, dan ga ik voor u op zoek naar de beste oplossing.

 

Ik ben dankbaar dat ik zo’n mooi vak mag beoefenen. Dat ik zoveel mensen mag ontmoeten en helpen, dat ik ze mag begeleiden op hun weg om beter te worden. Beter in de zin van klachtenvrij, maar meer nog beter in de zin van een betere versie van henzelf.