Skip to content

Veelgestelde vragen

Is Excellence alleen voor kinderen of volwassenen met ontwikkelingsstoornissen bedoeld?

Nee, Excellence is voor iedereen! Of je nou ‘rug patient’ bent, komt met neurologische klachten, of juist komt voor optimale gezondheid en performance: Excellence staat voor je klaar. Een goed functionerend zenuwstelsel is een vereiste voor iedereen als het gaat om een goede ontwikkeling en het goed functioneren van de hersenen, wat weer effect heeft op de aansturing van de spieren en de algehele gezondheid. Daarom ligt onze focus eerst op het corrigeren van de wervelkolom waar nodig en is het helemaal niet zo dat dit alleen kan bij mensen met een ontwikkelingsstoornis. Wanneer het zenuwstelsel ontstoord wordt, kan er verder worden gegaan met specifieke stimulatie en oefeningen van de hersendelen die op dat moment stimulatie/ondersteuning nodig hebben.

‘Kraken’ jullie babies ook?

De behandeling die we op babies en kinderen toepassen is specifiek aangepast op hun leeftijd en lichaamsbouw. Omdat babies nog geen heel sterke spieren hebben en niet lang onder de druk van zwaartekracht hebben geleefd, kunnen we hun blokkades vaak corrigeren door heel lichte druk uit te oefenen, zoals je die ook op je oogbal zou kunnen verdragen.

Ik ben al op leeftijd. Kan mijn brein zich nog wel verder ontwikkelen?

Ik begrijp dat u misschien denkt dat u ‘uit-ontwikkeld’ bent, maar niks is minder waar. Ook bij senioren vormen nog dagelijks nieuwe verbindingen tussen neuronen en is het dus nog mogelijk om verder te ontwikkelen. Natuurlijk is en blijft het makkelijker om op jonge leeftijd nieuwe dingen te leren en is een goede basis erg belangrijk, maar als er dingen zijn waar u tegenaan loopt kunnen we altijd kijken of we u er mee kunnen helpen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

We snappen dat je graag een indicatie zou hebben van hoe veel behandeling je nodig zult hebben. Echter is het onmogelijk om dit van te voren in te schatten. Dit komt omdat dat erg afhankelijk is van verschillende factoren die vooraf moeilijk in te schatten zijn. De hoeveelheid behandelingen heeft namelijk te maken met bijvoorbeeld het probleem waar je mee kampt, de staat van je onderliggende gezondheid, wat je wilt bereiken en wat je zelf zou willen bijdragen.

Hoelang duurt een behandeltraject?

Op de precieze duur van een behandeltraject is geen eenduidig antwoord te geven. Wanneer het gaat om een simpele rugpijn, en je bij Excellence komt om je pijn te verlichten, wordt er in de meeste gevallen al binnen een paar behandelingen goede vooruitgang geboekt. Maar als je ervoor kiest om je probleem grondig aan te pakken en de onderliggende oorzaak aan te pakken zodat het probleem écht verleden tijd is, kost dat meer tijd. We moeten spieren een nieuw bewegingspatroon aanleren en kraakbeen de tijd geven op te bouwen. Dit proces duurt minstens een maand maar vaak nog langer.  Wanneer het gaat om optimale ontwikkeling van de hersenen bevelen we een intensief traject van 12-24 maanden aan.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Wil je graag starten met jouw traject? We komen graag met je contact via telefoon, Whatsapp of e-mail. U kunt ons bellen of appen op 0416 209 112 of een mailtje sturen naar: info@excellenceneurologie.nl.

Wat kost een behandeling en hoe lang duurt het?

Het eerste consult kost €95 en duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Vervolgbehandelingen kosten €65 per behandeling en duren 15 tot 20 minuten.

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekering?

De behandeling die wij aanbieden wordt vergoed vanuit het ‘aanvullend’ pakket en is dus niet meegenomen in het ‘basis’ pakket. Het voordeel hiervan is dat je niet eerst je eigen bijdrage hoeft te betalen. Hoeveel van je behandeling wordt vergoed hangt af van je aanvullende verzekering. Dit is per persoon verschillend en kun je daarom het beste navragen bij je eigen verzekeraar of opzoeken op www.chiropractievergoeding.nl

Ziektekosten kunnen ook aftrekbaar van de belasting zijn. U kunt hier meer informatie over vinden op: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/belastingaangifte/content/overzicht-zorgkosten-2023